1 de maig del 2023

EL JOC DE L'EXISTÈNCIA

Ernest maco, aquest matí mentre caminava pel camp sentia el rossinyol, contemplava el paisatge i em sentia tranquil·la i plàcida; he mirat la carretera al lluny, amb els cotxes de joguina passant, de tots colors,  com si fossin un joc de criatures, i t'he tornat a sentir com els feies anar amb la teva mà, tot immens i juganer, recordant-me el petits que som i que tot és un joc.

Què fan, sinó, els infants quan juguen? Experimenten, repeteixen, aprenen, riuen, s'ho passen bé, de vegades ploren perquè no els surt com volen o perquè algú els malbarata el joc, però bàsicament d'això es tracta: d'aprendre i de passar-s'ho bé per un mateix fent i desfent, aprenentatge i error, sempre amb l'alegria de jugar i experimentar...

Exactament com la vida, una estona d'experimentació i joc, de descoberta, d'equivocar-se i tornar-ho a provar, de riure i de gaudir, de triar i destriar, de seguir el fil del què et motiva i et proposes, rient i plorant, nerviós i tranquil, sol o acompanyat, amb sol i amb pluja... el joc t'ensenya sempre a ser pacient, a repetir i intentar-ho tantes vegades com faci falta o a deixar-ho estar per un altre moment, t'ensenya a compartir i a provar-ho sol, en silenci o cridant d'emoció, amb moments d'atenció i concentració i amb moments de disbauxa i bogeria... Però tot et va ensenyant qui ets, què vols, què et fa feliç, què et deixa intranquil o apagat...

Sí, la vida és aquest joc que creiem absolut i total, quan tan sols és una petita part del gran joc de l'Existència, una petitísima part que es juga al pati de la Terra.

El pati s'acaba quan s'obre la porta i cadascú la creua al seu moment, quan ha acabat el joc, quan ja ha aconseguit el que volia fer i desitja  continuar jugant a un altre nivell. No tothom acaba de jugar al mateix moment, cadascú l'acaba al seu moment, sense edat, sense temps, sense jou, quan és el seu moment perfecte per creuar l'aula per la que ha vingut i tornar a casa per continuar jugant.


El drama només el  pinta la  nostra ment petita i poruga que no vol que res canviï, que vol que tot sigui per sempre, quan res és per sempre, quan tot és canviant i així ha de ser perquè pugui tenir lloc l'evolució.

Aquest matí, preciós meu, t'he visualitzat amb les teves galtones i t'he demanat que t'acostessis i te les he omplert de petons i de carícies,  t'he abraçat amb tot el meu  ésser i t'he demanat on volies estar, si al meu cor o a les meves espatlles, i així hem continuat caminant junts, amb felicitat, perquè així som en realitat: invisibles, eterns, amor i rialla, joc, descoberta. Així som.


"Sí, mamu maca, he sentit els teus petons i he vingut a tu, i m'has sentit i m'he enfilat a les teves espatlles i junts hem escoltat els ocells i he fet passar aquell corb davant els teus ulls que l'han seguit fins que ha desaparegut muntanyes enllà, perquè tot és així: sincrònic, fàcil, tot reflexa allò que som. Gràcies, mamu, per tant d'amor. El meu el tens sempre a la teva disposició, perquè jo soc tu i tu ets jo, la gran sincronia, la gran Veritat."

                                                              Ernest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada