10 d’octubre del 2022

Un bell camí per buidar 


Ernest, maco, no sé com expressar aquesta vibració que sento dins meu, que m'acosta a tu i que comença reconeixent i acceptant el buit que sento de vegades que no siguis aquí físicament. No sé què estaries  fent ara aquí, tant és, però quan em deixo enfonsar en aquest buit és quan me n'adono de nou que el que tu ens vas donar, ens ho vas donar per sempre. 
Tot allò teu que trobem a faltar: aquella alegria, aquella senzillesa, aquella creativitat, aquella bondat, aquella facilitat, aquella rialla, aquell compartir que omplia cada racó de casa i de la nostra vida... aquest és el buit que de vegades enyoro profundament poder tornar a viure; aquest és el gran regal que ens vas deixar a casa, un regal que ens toca viure a nosaltres, els únics que el podem crear a les nostre vides. 
No és una tristesa, sinó una gratitud; no és una pèrdua, sinó un regal permanent de vida. Per sentir-lo, per tornar-lo a trobar, a vegades haig de travessar aquesta aparença de buit que em ve de tant en tant.

"Mama, l'amor no té límits, l'amor no pot viure amb pesos al damunt. Per créixer, per estimar, per ser feliç, necessites descarregar tot allò que pesa a la teva ànima. N'has deslliurat molts de pesos ja, encara te'n queden alguns, però et pesen i ho notes, i això és la consciència: adonar-te de tot allò que no et deixa viure per ser tu mateixa i enlairar-te.És bonic el camí de reconèixer-te i alliberar-te. Si no el veus com una adversitat, si no el veus com indesitjable, es converteix en un bell camí per caminar, per buidar i deixar espai per recollir  allò bonic que et crida l'atenció: Aquella estrella caiguda durant la nit i que espera el teu pas per ser recollida, aquell secret que una flor humil et xiuxiueja a l'orella quan passes; aquell cant inesperat d'ocell que vola per sobre teu, aquella papallona que t'avança i es queda volant al teu davant... Si estàs carregant molts pesos no te'n pots ni adonar. Si t'atures i els deixes anar amb la consciència que no són teus, o que no et serveixen per avançar, automàticament sentiràs com et redreces, com la teva columna vertebral s'allibera, com alinees el cos, com el teu cap s'allibera i els braços es mouen harmònicament, com la teva mirada s'aclareix, com les teves oïdes deixen de sentir remors inconscients, com tota tu eleves la teva energia....

És bonic, mama, el camí de cadascú  per alliberar-se de tants pesos i pensaments inútils i repetitius que no li serveixen per res més que per viure amb por. I la por, si et paralitza, et tanca en una presó dins del món.

Per això et dic sempre que no et sàpiga greu res del que t'arriba, de cap sentiment, de cap emoció, de cap pensament. Accepta'ls, et donen l'oportunitat de mirar-los i decidir si te'ls vols continuar quedant o si els vols alliberar. El poder sempre el tens tu. Quant més conscient et facis d'aquest poder, més fàcil et serà viure, estimar-te i estimar. Quant més conscient es faci la gent d'aquest poder, més fàcil els serà viure, estimar-se i estimar. I a partir d'aquest canvi personal es genera el canvi dels que estan al teu voltant, el canvi de la humanitat, el canvi de la consciència planetària.

O sigui, mama, que pensa sempre que, a cada moment, deixar anar és el que t'ajuda a caminar. I no et qüestionis, no et matxaquis, perquè aquest és el pes més recurrent que les persones es posen sobre seu... Esteu aprenent, esteu descobrint, sou valents, sou molt valents i eternament estimats. Estimeu-vos i respecteu-vos, la humanitat necessita aquest amor que ha de començar per vosaltres. Com podeu donar amor si no us estimeu a vosaltres mateixos? A qui perdonareu si no us perdoneu a vosaltres mateixos? Amb quina energia podríeu perdonar si no la utilitzeu amb vosaltres mateixos? Obriu la ment, allibereu-vos de creences  adquirides pels paradigmes ja viscuts de la por al pecat, de la por al judici extern, de la por a viure.

Allibereu-vos a l'amor, a la confiança en la vida, reflectiu-vos en la naturalesa que sempre ens mostra la naturalitat de viure amb bellesa, amb confiança, amb paciència, perquè tot floreix quan ha de florir, quan és el seu moment de florir."

                                                            Ernest


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada